Knickerbockers.se - Leonbergerkennel

prick RESULTAT »
prick Knickerbockers Kennel

prick Hundarna
prick Valpplaner
prick Köpa valp?
prick Valpkullar

prick Om Leonberger
prick Äldre utställningsresultat

prick Bilder & Artiklar
prick Arkiv 2017
prick Arkiv 2016
prick Lite om hundspråk
prick Om HD
prick Arkiv
prick Om kenneln
prick lilleman Robin
prick Forum
prick Lite länkar
prick Startsida
prick Lite läsning
prick Kontakta
Uppfödarutbildning
Hundia


IDhund

BARFKASSE

FacebookHundia Facebook
Hundia Facebook

HUNDIA finns på FacebookBesökare just nu: 72


2019-02-18 Vecka: 8


Valpar

2006-04-08
Lurvas på besök hos Lena i Umeå
http://www.lelionaz.com/blogg/index.cfm?BloggId=45

2006-04-02
Nu har t.o.m. Pumpan lämnat oss. Det är så tomt, så tomt...
Inga gnagande valptänder, illskällande busar, bitmärken i hälen ..  ingenting..
Storasyster Ella vankar fram och tillbaka men mamma Skorpan ser ut att vara nöjd med tillvaron... och lugnet. Lycka till alla nya mattar och hussar med era små illbattingar och glöm inte skicka massor av bilder!! 5 om dagen räcker.

2006-04-02
Pumpan ska åka hem till Kivik med Sophia, Jörgen och barnen.
FOTO

2006-03-31
Jeanette och Stefan med familj kom och hämtade Nalle som kommer att bo i Söderköping. FOTO

2006-03-31
Boel och Mats hämtade Nemi. Nemi kommer att bo i Växjö. FOTO

2006-03-30
Hanna och Isak kom och hämtade lillkalle. Ända till Umeå ska lilla kalle och så småning om till Gällivare.. FOTO

2006-03-29
Rulle blir den första att flytta till Tina och Christer... Rulle ska bo i Skärblacka.
Skönt med en valp så nära..=)  FOTO

2006-03-27
Jaha, då ser det ut som det är dags att åka till BB snart. Typsikt att det skulle vara just idag när valparna skulle till veterinären. Men vi har en mycket förstående veterinär, så vi har skjutit på det tills imorgon. Och hoppas att Kenneth kan åka in med dem då åtminstonde. Så alla valpägare som jag lovat att höra av mig till idag efter veterinären, vi får höras imorgon istället! 

2006-03-26
Jaha, då har även lille Nalle hittat sitt nya hem.
Alla valparna är placerade och det känns helt plötsligt jättehemskt att vi inte har någon liten leonberger kvar. Men vi tror att de har hittat jättebra familjer och kommer att bli glada små lejon..=)

Ingen bebis vill ut än, så vi får väl se imorgon när valparna ska besiktigas, vaccineras och chipmärkas... Kanske får de åka till veterinären utan mig..

Fast eftersom husse skjuter SM snart så kommer säkert vår bebis då..

2006-03-24
Valparna fick små läderhalsband idag. Ingen reaktion alls, mer än att alla skulle äta upp varandras. Det blev lite dragande och slitande tills de släpptes lösa och lekte med Ella och mamma istället (Skorpan har krupit upp i soffan för att rädda sina spenar..=)

 

2006-03-23
Fortfarande ingen bebis som vill ut, och jag som ville ha BB klar före valpleverans..

Idag vaknade valparna 5.10. Det hördes att det inte var nån idé att försöka få dem att somna om. De var högljutt hungriga, helt klart. Så Välling blev det. Efter det var jag så pigg så jag gjorde frukost till mig och husse..  antagligen jättepopulärt, men han satte sig snällt vid frukostbordet. Och valparna somnade om...

Jag hasade mig till sängen och somnade om jag också när husse åkt till jobbet.

Valparna vaknar först vid 9.30 !!  Aldrig har de väl missat 8 målet förut..??
Men nu var de riktigt hungriga. Välling förslår ju inte, det fick jag minsann höra. Inte en enda valp är tyst vid matdags. De sitter fint runt mig och berättar högljutt om hur hungriga de är och att jag måste skynda mig. De pratar alltså riktigt högt. Inte en enda familjemedlem lyckas sova sig igenom en hungrig valps prat.

Valparna äter, de stora hundarna får mat och så sätter jag mig vid datorn för att se vad jag missat för jobb när jag sovit bort hela morgonen. Nå, inget som inte kan ordnas i efterhand.

Valparna pratar på igen. Lekisar och ben är inte kul, nu vill de ut ur kök och sovrum!
Så det är bara att gå och öppna grinden. Skorpan går till dem och de får dia ... Jag som försöker få henne att sluta med det..=) Nå, det kan inte finnas många droppar kvar och för valparna är det en stor mysfaktor att få ligga och småbusa vid mamma.

Sen går de på upptäcksfärd, anfaller storasyster Ella och alla skor. Kissar lite på hallmattan och jagar den som råkar ha något intressant i munnen. Det är valpar överallt. De skäller, leker, springer, kissar och skäller lite mer. Jag hoppas alltid att kunderna inte ska ringa just då, jag skulle antagligen inte höra nånting...

Och så "POFF"  knäpptyst. Det ligger valpar och sover överallt. Lite bus och lek har gjort dem jättetrötta och friden infinner sig. Klockan är 11.30.

- så om ca 30 minuter sätter det igång igen..  Med ett högljutt berättande om hur hungriga de är.. =)  Jag lovar, det finns inget sötare än skorpsmulorna!

Nemi - Orange Date - är liten och plirig. Har alltid ett öga öppet och ingen kan passera obemärkt. Pratar inte bara vid matdags, ställer även stora krav på att bli klappad närhelst hon vill. Det skall alltid mysas - hon är precis som sin mamma... Och hon håller igång, även när andra sover..=)

Pumpan - Pumpkin Pie - Har alltid koll över maten. Både sin egen och vår. Sitter vi vid matbordet så står eller sitter hon jämter mig och talar om hur elak jag är som inte ger henne mat när jag har så mycket. Visst ger jag henne mat. En bit ost eller smörgås eller..
Jaa, inte gör jag Sophia nån tjänst, men hon är ju så söt...

Lill-Kalle/racerkalle - Caramel Nut - glädjespridaren i huset. Alltid full av bus och upptåg. Älskar att reta gallfeber på brorsorna och sen springa iväg. Otroligt glad och svansviftande kille. Specialité: Ligga på rygg under sängen och "gå" på sängbotten.
Kan leka helt själv med egen lekis långa stunder, inga sysselsättningsproblem här inte!

Rulle - Cannoli Roll - En fin jättesocial kille med så mycket bus o hyss i huvudet så det finns inte.. =) Glad och orädd - som de andra - så är livet bara en lek just nu. Galler och grindar forceras, att det låter som bombnedslag intill honom spelar ingen roll. Rulle tänker inte sluta leka för lite oväsen. Men att bli klappad står högt i kurs, tänk att få sitta i knät och bita lite i en haka...

Nalle - Blueberry Pound - En liten tuffing som går på högvarv - eller inte alls.
Nalle vet att sova om han är trött, äta om han är hungrig och leka när det är dags för lek.
Rikigt cool, tycker inte att det finns så mycket att hetsa upp sig för, betydligt lugnare än de andra. Men är det lek så ska det lekas ordentligt...=)  Den enda av valparna som ibland lägger sig ner och väntar på maten istället för att högljutt skrika efter den...=) 

Sådär, då börjar de första pipen, snart vaknar någon som inom kort sätter fart på alla sina syskon.. och sen börjar det om..   =) Det är härligt att se dem även om de lyckas fylla dygnets nästan alla timmar med sina krav på mat, sällskap och lek...

Endast Nemi är döpt av sin nya familj. De andra namnen är vad vi här kallar dem, så de kommer säkert att heta något annat så småning om.. 

2006-03-21
Valparna sprider ut sig.

Orange Date - Nemi hamnar i Växjö.
Pumpkin Pie ska bo i Kivik
Rulle - Canolli Roll hamnar i Linköping
Caramel Nut - lillkalle ska ända till Umeå
- och så har vi då Nalle - Blueberry Pound - kvar som vi funderar på att behålla, men med en bebis på väg så har vi inte bestämt oss riktigt än... =)

Nu är det inte länge kvar innan alla guldklimpar ska flytta hemifrån...

 

 Nu har alla våra valpar fått sina nya hem!
Läs mer om parning/härstamning här

 

 Bilder på pappa Caspar    > Bilder på mamma Skorpan

2006-03-16
 Bilder på valparna när de är ute!

2006-03-15
Idag funderar jag starkt på en valp-rea dag!
De har idag lyckats dra ut kökslådor och tömma alla de nedersta på innehåll, Pumpkin Pie (grattis Sophia) gräver ur vattenskålen så fort den innehåller mer än vad man kan se i mikroskop, de övriga nöjer sig med att bada i den. Filtar, möbler, torkställning är utkastade ? över hela huset, alla plastkassar ligger utspridda i alla rum, de stora hundarnas skramlande skålar släpas på överallt, nytvättade - fortfarande blöta - mattor är ett minne blott..  de var de som skulle ha varit på torkställningen... Tidningar görs till molekyler, det ser ut som om vi har sågspån istället för tidningar på golven...  Kanske en idé..?

Nu har jag inte tid att skriva, jag ska se vad de hittat på för hyss under denna minut och försöka få dem att nöja sig med köket...=)  Puh.... Om jag får in dem där ensam... Hjälp, husse - kom hem...!!

Och mera bilder tagna av M. Nylin söndagen den 13 mars..
Äntligen bilder med en riktigt bra kamera..
Valparna är så söta så vi kan nog inte sälja nån... =)

Mera bilder från 9-10 mars med mamma Skorpan
Valpwebb

Massor av bilder från 3-4 mars.
Valparna är på upptäcksfärd.. eller blir tvättade av syster Ella...

Foton på valparnas 22:a dag
Lek utanför valplådan..

2006-02-19
Valparnas första mål nötfärs..
Se bilderna här

Datum/Valp

Röd, hane

Gul-lila, tik

Lila, hane

Gul-röd, tik

Gul, hane

31/1

465

450

445

525

435

1/2

625

625

595

660

500

2/2

 725

 680

 600

 700

 600

3/2

800 

780 

750 

800 

620

4/2

860 

865 

800 

975 

600

5/2

990

950 

800 

1080 

680

6/2

1150

1135 

915 

1210 

790

Fler vikter på valparna finns nu på deras egna sidor.
2006-01-11
Skorpan är ultraljudad och konstaterat dräktig.
Matte visste redan, men för att få det "dubbelsäkert" prånglade vi oss in till veterinären för ett ultraljud. Och visst var det valpar. En kull, som veterinären sa. Alltså inte en eller två utan fler. Det rörde sig friskt i magen men tyvärr var det svårt att räkna. Så antalet får bli en överaskning.

Valparna beräknas titta fram v.5 och är leveransklara v. 13.

Läs mer om att Köpa valp


2005-12-02
Skorpan är parad med Lorebergs Caspar Calderone!

Nu håller vi tummarna för alla tecken på  dräktighet och väntar med spänning på att veckorna ska gå så vi kan göra ett ultraljud!

Vi var i valet och kvalet om vi skulle para eller inte..  Vi var ju mitt i en flytt och det kändes lite jobbigt.. Så vi velade och velade, men när jag kände att tiden började rinna iväg så tänkte jag att vadå, flytten är ju snart klar.

Så vi kontaktade Caspars matte och husse och bestämde träff fredagen den 2 december..
Fredag kväll var vi framme, Caspar kom ut och kände direkt att det var nån tjej med nånstans, så vi släppte ut skorpan..

Lite bus och lek blev det, Caspar var eld och lågor över en alldeles egen löptik och Skorpan tycktes också ha fattat tycke för Caspar, vi hann inte säga många meningar förräns det hela var klart. Så, efter en hängning  på ca 20 min gick vi in och tog en fika..
- det gick nästan snopet snabbt, men det blev väl kärlek vid första ögonkastet..=)

Och givetvis var kameran nerpackad och mobilkameran tar dåligt i mörker,  och.. jaa, inte en enda bild blev det. Vi får ta bilderna en annan gång..
(bilderna på Caspar är från Solie på Norrbacka)

Lorebergs Caspar Calderone
Födelsedatum: 2000-10-18
Far: S25874/97 Teamaides Amidas Adidas
Mor: S39471/97 Johandys My Fair Lady
Enjoy Bears Amazing Grace
Födelsedatum: 2002-05-26
Far: S59457/94 Johandys Diablo
Mor: S20686/99 Sjö Björnens My Lady Athena

Se de blivande valparnas stamtavla här  (pdf) 

Inavelsprocent 3,4

 

Rigtig Hundemad  MUSCH   Society for the Promotion of Applied Research in Canine Science   VGWBälte Hundiabutiken.se  

LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER


spampoison