Knickerbockers.se - Leonbergerkennel

prick RESULTAT »
prick Knickerbockers Kennel

prick Hundarna
prick Valpplaner
prick Köpa valp?
prick Valpkullar
prick Om Leonberger
prick Äldre utställningsresultat

prick Bilder & Artiklar
prick Arkiv 2017
prick Arkiv 2016
prick Lite om hundspråk
prick Om HD
prick Arkiv
prick Om kenneln
prick lilleman Robin
prick Forum
prick Lite länkar
prick Startsida
prick Lite läsning
  º Bedömning
prick Kontakta
Uppfödarutbildning
Hundia


IDhund

BARFKASSE

FacebookHundia Facebook
Hundia Facebook

HUNDIA finns på FacebookBesökare just nu: 76


2019-02-18 Vecka: 8


Kloklippning
Klorna klipper man regelbundet. Om man varit lite slarvig och klorna blivit för långa är det inte säkert att man kan klippa klorna korta på en gång. Blodkärlet i klon, den  sk pulpan växer med klon och blir lång den oxå. Om man har slarvat med kloklippningen så kan det ta flera klippningar innan man får ner klon kort igen, men det går. När man klipper klon så klipper man nära inpå pulpan, men utan att klippa i pulpan ( se bilder nedan) dels för att korta klon ordentligt samt att pulpan då drar sig bakåt i klon. Om hunden har en ljus klo börja med den om du är osäker, då ser du lättare hur långt du kan klippa eftersom pulpan syns lättare på den ljusa klon. Klorna på baktassarna är oftast kortare än framtassens klor.

Om man skulle råka klippa 
i pulpan så kommer det att börja blöda men ta det framförallt lugnt. Blöder det inte mycket så klipp färdigt alla klorna innan du tar hand om den skadade klon. Det är din reaktion på händelsen som ger hunden en positiv eller negativ upplevelse. Om du inte gör någon affär av det upplever inte hunden något obehag och får ingen negativ erfarenhet av kloklippandet. I många länder tar man blodprov genom att klippa lite i pulpan, så ni ser, det är inte alls så farligt som man tror.

Klipper man en bit i ni pulpan så blöder det kraftigt. Det kan vara idé att ha blodstillande medel hemma. Det ser alltid värre ut än det är, det kan ju vara en liten tröst.

Framför allt! Stressa inte. Du måste inte ta alla tassarna idag. Du måste inte ens ta en hel tass idag. Det gör ingenting om det blir en klo nu och en imorgon. Du lär nog se vilka som är klippta. Sen är det bara att börja om på nr ett igen när du kommit "klorna runt"
Många blir lätt nervösa av att riskera att göra fel och då infinner sig en liten känsla av stress och man vill få allt gjort så fort det går "medans hunden ändå ligger still" men bry er inte om det. Var lugn. ta de klor du kan, tids nog kommer du att kunna ta alla klor på en gång.


"Ett tips är att grovklippa och sedan fila ner den sista biten. När våran Skorpan var liten filade Pirre hennes klor med en nagelfil och gjorde det till en mysig stund.
Det slutade med att så fort Pirre tog fram filen kom Skorpan och lade sig jämter och lade tassarna i Pirres knä. Att Skorpan är avslappnad när man klippar hennas klor ser ni på bilden längst ner på sidan. //Kenneth"

 

 


Nej, Skorpan är inte drogad =)

Rigtig Hundemad  MUSCH   Society for the Promotion of Applied Research in Canine Science   VGWBälte Hundiabutiken.se  

LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER


spampoison