Knickerbockers.se - Leonbergerkennel

prick RESULTAT »
prick Knickerbockers Kennel

prick Hundarna
prick Valpplaner
prick Köpa valp?
prick Valpkullar

prick Om Leonberger
prick Äldre utställningsresultat

prick Bilder & Artiklar
prick Arkiv 2017
prick Arkiv 2016
prick Lite om hundspråk
prick Om HD
prick Arkiv
prick Om kenneln
prick lilleman Robin
prick Forum
prick Lite länkar
prick Startsida
prick Lite läsning
prick Kontakta
Uppfödarutbildning
Hundia


IDhund

BARFKASSE

FacebookHundia Facebook
Hundia Facebook

HUNDIA finns på FacebookBesökare just nu: 71


2019-02-18 Vecka: 8


        Valpdagboken..

Valpvikter

Datum:
Vit
Lj. blå
Killen
12/8
215
390
495
14/8
205
420
595
16/8
270
540
725
18/8
359
723
927
20/8
430
870
1060
22/8
555
1060
1260
24/8
690
1260 
1430
26/8
830
1330
1590
28/8
1006
1477
1708
30/8
1155
1647
1930
2/9
1520
   
7/9
2,1 kg
2,7 kg
3,1 kg
9/9
2,6 kg
3,2 kg
3,7 kg
14/9
3,5 kg
4,2 kg
4,9 kg
18/9
3,9 kg
4,8 kg
5,4 kg
24/9
4,7 kg
6,0 kg
7,1 kg
27/9
5,6 kg
6,7 kg
8,1 kg
7/10
7,8 kg
9,2 kg
11,2 kg


2007-10-12 
Ja, då har även Elvira (Demring av Eron) flyttat hemifrån (igår) och det är bara Abbe kvar.  Det är blandade känslor kan man säga, det är ju lite som att barnen flyttar hemifrån.. Men samtidigt har det varit ett stort jobb med ständigt passande så onekligen kom tanken att nu ska jag passa på att vila lite. Tills jag kom på att Abbe är ju kvar. Så jag får vila nåt annat år..  =)

Resan hem med Elvira gick bra och storasyrran Nemi är snäll och fundersam över vad matte och husse har släpat hem berättade matte imorse... =)

 

 

 

2007-10-08

Em.

Ja, då har lilla Amanda åkt. Att det ska vara så hemskt. Men nu körde jag hem Ewa och Tore innan alla tårar kom och de skulle tro att de var tvugna att lämna kvar henne..=)

Här är en bild innan de åker precis..
Amanda bor i Skärblacka, nära kusin Rulle

Och sen kom det ett mail och bilder ifrån Amanda (nåja, Ewa och Tore), hon såg ut att ha det hur bra som helst.. Inte ens matlusten var det minsta lilla försvunnen..=)

 


 

Hilda fick gå in till Abbe och stora flickan ett tag, hon tjatade så pass..
Fast Hilda hade störst gap fick hon ge sig för två monstervalpar.. =)

  

Fm.
Jaha, då flyttar lillflickan idag då. Tänk att tiden har gått så fort att de är stora nog att flytta hemifrån.. Vi tog lite bilder igårkväll och vägde dem en sista gång.
Nedan ser ni lite bilder. Den här kullen är inte uppställningstränad alls lika mycket som Nova-kullen. Och det märks (där har ni lite att bita i, nya mattar och hussar..=) De är vana att bli kelade med och kliade och klappade och få klorna klippta och sånt som hör till, men när man börjar plocka med dem så är det inte alls kul längre, till skillnad mot tex. Hilda som tyckte det var helt naturligt att jag flyttade hit och dit på hennes ben. Eftersom hon var mer van från början.

Nåja, ni ser bilderna här, det saknas vana, typ.. =)
Och bordet är knöligt och inte alls halt fast man kan tro det..

Demring av Eron


Skumring av Eron (Amanda)


Hurtigrut av Eron (Abbe)

2007-10-02
Valparna är veterinärbesiktigade och funna synnerligen friska..=) De vaccinerades och chipmärktes också, så nu är allt gjort. Abbe hade två kulor nere och matte hoppas att de stannar där..=) Fast jag inte var riktigt beredd så bestämde jag mig för att Demring (Mats & Boels valp) blir den stora flickan och Skumring (Ewas och Tores flicka) blir lillflickan. Och som vanligt kommer man alltid undra om man gjorde rätt val..=) Små söta halsband har inhandlats och det gör inget alls att de sitter på. Därmed inte sagt att de är "styrbara".. haha..

Trädgården, veterinärens gårdsplan, allt folk där, Åke, jägaren här hemma, bilen, höga gräset, hinkar och gräsklippare har studerats idag. Allt var mycket intressant och hos veterinären hittade valpisarna tom en pojke som frivilligt lät sig bitas på..!!
Snacka om lyckad dag. Tyvärr strök en o annan blomma från blomkrukorna med här hemma i trädgården. Men som den hundägare jag är (läs Hildas matte) borde jag för länge sedan begripit att blommor och krukor och sånt tjafs bara är onödiga utgifter och inte behövs i vår trädgård. Så nu är vi av med blommorna och alltså kan även krukorna ställas undan. Antagligen ska jag tacka för hjälpen också.  =/

2007-09-27
Valparna är vägda igen. Abbe har passerat 8 kilo!!  En riktigt stor kille..=)
Flickorna går också bra upp i vikt precis som de ska. De har fått avmaskningsmedel igen och nu ska vi precis gå ut och leka lite. De älskar verkligen att vara ute så det är lika bra att passa på medans vädret tillåter. Bilder på uteleken kommer senare!

2007-09-20
Bilder från igår!  http://picasaweb.google.se/pirkko.andersson/ValpbilderMest
Det är inte så lätt att få dem o stå.. =)  Men med lite tjurmuskel i näven så går det bra.. Tyvärr kom inte lillflickan med i detta album bland "stå på bordetbilderna", men jag lägger in den bild på dem alla här, så syns hon också


2007-09-17
Nu har valparna försäkrats för dolda fel i tre år, en valpklullsförsäkring har fixats och registreringspappren har kommit. Usch, det börjar närma sig slutet, sakta men säkert. Att det ska vara sorgligt jämt. Fast båda flickorna hamnar rätt nära och Abbe stannar ju hemma, så det ska väl gå bra med den här kullen också..=)

Jag ska ta och ringa Björn, vår veterinär så de får sina chip, vaccinationer och veterinärbesiktningar också, lika bra att ha allt spikat! Ordning o reda.. LOL..

Hilda brukar knalla in i lådan o leka med Abbe. Och tur är väl det, Abbe är sååå hemsk mot flickorna, hänger dem i örat eller svansen så de skriker högt. Då är det bättre att han ger sig på lilla Hilda istället. Fast Hilda hara en tendens att retardera till valp när hon är i valprummet. Det var ju en gång hennes valprum också. Så när hon leker med Abbe så gör de gemensamt molkyler av tidningarna och lekisarna. Man blir helt fascinerad av dem när de leker..=)
2007-09-09

2007-09-07
jaha, då har tom. lilla Hilda fått godkänt av moster Skorpan att vistas i valprummet. Ella har fått göra det en längre tid, det är ju äldsta dottern trots allt. Och Hilda har fått titta in, men har blivit utkörd efter en mycket kort stund. Men nu får Hilda ligga och sova med valpar och Skropan utan att det gör nåt!!

Valparna uppskattar det väldigt mycket. Hilda är en bra lektant! Men jag är nog liiite orolig, Hilda är ju så stor. Även om hon ligger ner så har hon ju numera rejäla labbar..=) Så jag törs inte lämna dem..2007-09-02
Jösses! Vilken kille!!  Han sitter och skäller på mig och sen försöker han hugga mig armen.. haha..  Han morrar och skäller och härjar så man får ha hörselskydd i valplådan snart.. =)  Den är det fart på. Och med det humöret så blir han säkert go att tas med sen.. Heeelt underbar är han iallafall. Och det är tikarna också. Den stora tiken försöker också kaxa till sig lite och den lilla övar morrningar för allt vad tygen håller. Dom är så härliga att titta på. Och bli bitna av (än så länge)

Nu börjar ordningställanet av valprummet så de kan röra sig mer. Den har dörr ut till både kontor och kök så de kan vara med och vara sociala. Visserligen gjorde vi en ny och rejält tilltagen valplåda, så den håller säkert än några veckor, men det är ju lite charmig att ha dem tultande och kissande lite här o var i huset..=)
Och inget namn har jag än. Hur svårt kan det vara??  suck...

Tre små knickerbockers ligger och snuttar..Och Ella undrar när hon ska få komma in i valplådan och tvätta bebisar.
Det är Ellas stora passion... Att tvätta bebisar... =)

2007-08-27
Så söta de är! Heeelt otroligt. De leker allaredan fast ögonen bara är som små springor och de inte ser nånting knappt..=) De går på alla fyra och är precis överallt i lådan numera. När det är varmt ligger de utspridda i varsitt hörn, när de är lite frusnare ligger de tätt i en liten hög..  Såna små krabater de blivit allaredan..=) Idag ska det avmaskas. Nå, ska höra så det inte krockar med antibiotikan, men det har jag svårt att tänka mig.. =) Men bäst att kolla först..

2007-08-26
Jaha, det blev en extra vaknatt inatt. Skorpan har haft en förhårdnad jämter stygnen jag reagerat på lite. Men den förändrade sig inte så jag slappnade av. Och så igårkväll gick det hål på den och det rinner ut blodblandad var i mängder.
Så det blev en ny kontakt med veterinär och idag ska vi in och få antibiotika. Hoppas att det inte är värre än så. Djurkliniken säger att det inte är det, men man är ju inte helt säker förräns de tittat också..

2007-08-25
Vilken morgon!  När jag släppt ut all ahundar o fått ut Skorpan ur lådan så hon också kan kissa så ligger killen kvar o leker! Han ålar omkring på rygg, vippar lite åt sidan, biter sig i tassen, vänder sig på rygg igen med munnen öppen  - precis som för att småbitas lite... Han är så söt. Och Blind och Döv! haha..  det ser så charmigt ut, han gör allt det här fast han inte ser eller hör nåt. Egna tassen var god att bita (eller nåt att bita i åtminstonde) mina hand dög också, och lilla vits näsa som kom ivägen..  Verkligen riktig slölek, synd att han inte såg vad han gjorde.. =)

2007-08-23
Nu ska ögonen öppnas snart!! man ser det på formen och springan som ja, precis, blivit en liten springa.. =) Spännande. Killevillen är uppe o knallar på benen fast han är både döv o blind. Man undrar ju varför den kunskapen behövs när man ändå inget ser..=) Men det ska väl börja tränas i tid förståss.. Alla går i upp i vikt alldeles förträffligt och lilla vit börjar få grova tassar o ben. Hon blir med all säkerhet lika grov som syskonen. Några tunnisar blir de då inte iaf.! Idag ska jag på tandläkarbesök (inte min favvisgrej direkt) så för en gångs skull är det väl skönt att vara så trött så man inte orkar bry sig..=)  Killen har härjat vilt i lådan hela natten. Vid halv sex somnade jag nog. Och då ska lilleman upp halv sju för att åka till dagis... En vecka till ska jag sova i valprummet är tänkt sen flyttar jag till sovrummet.. För nog hörs de var man än sover..=)

2007-08-21
På 9:e dygnet passerar hon ett halvkilo!! Härligt.Jag behöver inte ens flytta bort förtvivlade killen eller ljusblå flickan från favoritsnuttisarna. Lilla vit tar sig fram för egen maskin och ser till att hon får sitt. Och hon sover gärna nära så hon kan snutta lite då och då. Skorpan är en ängel som tillbringar nästan all sin tid i lådan. Om hon inte äter eller är ute och gör sina behov så ligger hon i lådan hela tiden med valparna. Det är precis vad lilla vit behöver.

Killen har en förmåga att halvsovandes irra bort nånstans i lådan och sen väcka allt o alla med högljudda skrik när mamma inte är nära. Jag lovar, man kastar av sig täcket, flyger ner i lådan, bara för att konstatera att han befann sig hela 40 cm ifrån mamma. Och innan hjärtat ramlar ner från halsgropen igen.. puh..
Det här händer 3-4 gånger per natt så man är lite zoombie på dagen. För vem vågar låta bli att kolla när man hör skrik som får blodet att isa sig..?? =)

Skorpan litar jag mycket på, hon har alltid varit otroligt försiktig med valparna, aldrig nuddat med en tå ens. Hon vägrar resa sig om en valp ligger på några svanstrån! För att hon ska gå upp så ska alla valpar vara en sån bit ifrån att hon törs resa sig. Hon är en mycket försiktig mamma. Så för att hon inte ska vara tvungen att ligga i lådan så brukar jag ibland flytta ihop valparna till en liten hög så hon får chansen att gå ifrån.  Ibland gör hon det, ibland inte..  Hon trivs nog både med mammarollen och med valplådan..=)

Det här med bra mammor ligger säkert i släkten, Nova, skorpans syster och mamma till spelkullen var också en otroligt duktig mamma.

2007-08-20
Sådärja, då visar vågen lite mer igen!!  Snart ett halvt kilo, lilla räkan..
(sparven, fjärilen och allt hon kallas.. ) Kärt barn har många namn..=)

Vi diskuterar för fullt här om hur vi ska behålla alla eller inte. Vi har bestämt oss för att Mats och Boel får en tik på halvfoder. De har köat sen de köpte Nemi, så man kan väl säga att de stod överst på listan..=) Och Nemi kommer säkert uppskatta en liten syster..

Sen är det tik nr 2. Ska vi sälja eller ska vi behålla...
Hanen ska vara kvar hos oss. Men med en lilleman kanske det blir väl mycket pyssel att ha 2 små valpar? Kanske ändå att en av tikarna säljs.. eller får vara på halvfoder..  Ja, ni intresserade av en tik, på hel eller halvfoder, eller köp, hör av er så vi får se var hon kan hamna om det blir aktuellt med flytt.
(Jag har ju sagt att de ska vara kvar, så ni kanske hunnit planera om)

2007-08-19
Morgonvikt 380!  Nu så, nu är hon snart lika stor som de tre minsta i förra kullen (de vägde 360 och 390, födelsevikt iof.) Från 359 igår kväll så står vågen på 380 nu på morgon.. =)  Och fortfarande ser hon ut som en liten mygga jämfört med de andra.. =) Nåja, killen är ju nästan ett kilo, så det är klart det skiljer, haha.. 

2007-08-17
Tänk på morgonen så hade hon gått upp till 283...!!  Ja, just nu kretsar ju allt kring vikten, man måste ju veta att det inte går åt fel håll! I natt fick hon bara snutta och det fungerar bra det också. Tyvärr ska alla fortfarande bara ha de två bakersta spenarna, så jag måste hjälpa till att flytta undan de två små tjockisarna som belägrar dem hela tiden.  Men lite fördel har hon nog av att vara liten, hon ålar sig in mellan tjockisarna och snor en spene helt enkelt.
Helt klart är hon en vinnare..=)

2007-08-16
Och nu har hon gått upp lite till!! Dessutom är hon pigg och sover en aktiv sömn och äter själv med jämna mellanrum..=)  Nu får jag säker blunda lite mer på natten.. Puh...  Bilder kommer lite senare..

2007-08-15
Sådär, lillflickan har gått upp i vikt. Inte nåt märkvärdigt, men kurvan har vänt, det är det viktigaste. Hoppas det håller i sig. Hon verkar vara en riktig kämpe iaf. Hanen är så kraftig och fin så man kan inte se sig mätt på honom. Fast han är så "ny". Nåja, jämfört med lillflickan ser han ju ut som en bamse.. Den andra tiken är också jättefin, en envis och bestämd liten rackare. Endast de bakre spenarna duger. Hon vägrar envist att ta några andra.. suck.. 

Måste hålla med Kerstin om att det är otroligt hur man kan sitta och titta ner i en låda där det knappt händer nåt och ändå tycka det är så enormt kul..=)

Och sömn är fortfarande en bristvara..


Stolt mamma...


Så stor skillnad är det på valparna. Nu är iof. killen väldigt stor, och lillflickan väldigt liten, så det är lite Biffen och Bananen över dem..   
Ljusblå flickan är nog precis som hon ska vara, alldeles jättelagom... =)
Och mamma Skorpan har mjölk för ett helt kompani.. 


2007-08-14
Fm.
Alla valpar och mamma Skorpan mår bra.. Matte & husse lider av lite sömnbrist.. Hela natten och fm. har gått åt till att hjälpa den lille flickan att äta lite så hon ska bli lite piggare. Hon är jättefin, mörk helt utan vita tecken. Flicka nr 2 har vitt på alla tår och vitt på bröstet. Och den norske gutten har en stor vit bröstfläck i form av ett T..  eller en kombination av T och Y snarare...  hmm.. får ta bilder och visa istället tror jag..

2007-08-13

Kl 09.46
Uppdaterar från Strömsholms BB, vi fick åka hit under natten. Skorpan har genomgått ett kejsarsnitt. Nr 3, en kille ville inte komma ut.

(hemma igen, 15.30)
Det blir vår lilla "Hurtig Gutten det" han kommer heta bromsklossen hela sitt liv.. haha..
Tyvärr så dog två av hans nyförlösta syskon i kuvösen, så vi fick bara med tre små valpar hem. Men tre norrmänn i lådan är bättre än sju fåglar i skogen. Eller hur det var..  Skorpan år prima och det gör valparna också. Lillflickan, vita, är väääldigt liten, men verkar vara en riktig tuffing. Så vi hoppas så klart att hon växer och blir stor o stark.

2007-08-12
Kl 21.50
Nu kom 2:an. Även detta en tik. Blir ljus-blå.

kl: 20.52
Ja, dåså. Då har den första lilla flicka hittat ut. Vit flicka blir det.
Jag hade en magkänsla om att det int ebara var fladdrande temperatur. Och eftersom det var söndagkväll, med veterinärtaxa 4 så var jag nästan säker på att det skulle komma igång idag.


kl: 17.00
Oj! Nu börjar Skorpan bli lite rastlös och ska ut o kissa stup  i ett.
Och gärna krypa in under uthuset och boa.. Men boat har hon gjort i en vecka minst, så det var inget nytt, men hon KRÄVDE att få gå in i valplådan -lilleman hade råkat stänga för till lådan- och där
krafsade hon runt ett tag!! Det var nytt, hon har varit i valplådan
flera gånger, men då sovit helt lugnt.

Jag tempade på dagen för att se en vanlig temp, det var 37,5.. nu tempade jag igen (17,30) för att se om det var nån skillnad eftersom hon är hemskt flåsig just nu och då var tempen 37,9. Jag tror det är lite tidigt än, det är nog bara en fladdrande temp, men ändå! Nu har det satt igång iallafall, vi får se när det börjar på riktigt.. =)
Ja, och under tiden jag skriver så traskas det i och ur lådan..  

 

2007-08-11
Det sparkar hejvilt i magen!! Lägger man händerna på sidorna så känner man att det är full rulle bland valparna. Ååå det ska bli så spännande. Handukar är inhandlat, snören är inhandlat, rummer har möblerats med säng (datorn finns ju redan här eftersom det är arbetsrummet jag använder som valprum de första tre veckorna..=) Så, nu kan de komma när de vill. Skorpan är fruktansvärt kräsen med mat, det är lite jobbigt, inget passar damen.. Hon är alltid det när hon är högdräktig. Hon känner säkert på sig att matte inte låter en högdräktig tik svälta..  suck..

2007-08-09

Skorpan provar valplådan.. Den har fått ett bra betyg, hon trivs i den och ligger
gärna där. Helt plötsligt utan förvaring har hon fått en jättemage! Jag som tyckt att den varit rätt liten, knappt nån märkbar skillnad faktsikt, men nu idag så är hon jättebred över ryggen och man ser att det är en liten kula på magen. Jag kom på att jag har klippt hennes mage för ett tag sedan, så den ser ju inte fullt så stor ut som den hade gjort med all pälsen kvar, så som det har varit förr när jag klippt i sista sekunden..
Skorpan ska inte ha flera valpkullar, tänk att det här blir den sista kullen, det är nästan lite sentimentalt..

2007-08-06
10 dagar kvar!! Bara 10 dagar, helt otroligt...
Och Skorpan är inte särskilt tjock fortfarande men man känner dem sparka därinne.. =)
Och som vanligt så blir hon så extremt kräsen när hon är dräktig.. Varje gång tror jag att det är jag som skämmer bort, men nu är det samma sak igen. Korv, kött och smörgåspålägg går bra att äta, allt som det står "hundmat" på fnyser hon bara åt..  Jag slår vad om att hon känner på sig att i det här läget får hon sin vilja fram...

2007-07-31

Nu är det bara 16-17 dagar kvar till valpning, det börjar kännas riktigt spännande!!
Skorpan är bred över revbenen, som vanligt ligger de högt upp. Men däremot börjar jag fundera på om hon inte är lite mindre än vanligt, kanske det int eblir så många valpar..?
Nåja, det är för tidigt att spekulera, nu kommer de öka som mest i vikt och det kan ju ändra sig på några dagar...  Spännande är det i vilket fall.. =)

Lite nya bilder på valparnas pappa Eron finns här

GRATTIS!!  Eron - pappa till de kommande valparna tog cert
i Danmark den 17/6 och kan nu titulera sig även DKUCH.


15 juni:  Skorpan är parad!
Enjoy Bears Amazing-Grace och NUCH DKUCH Løveliens Eron 
    
Eron är avelsgodkänd i Norge och ger grönt ljus i Sverige
» Bilder på Skorpan & Eron

Ultraljud ska göras v. 28 för att se så det finns valpar. Vi håller såklart tummarna
för denna parning. Det blir Skorpans sista kull och Erons första. Det ska bli så spännande att se den här kombinationen. Vi har bestämt att vi ska behålla två av dem själva.

Är du intresserad av en valp från Skorpan/Eron kullen?
Ring eller maila en intresseanmälan så vet jag hur många intresserade det finns.
Ni som redan "köar" kommar jag kontakta inom kort så får vi se om ni vill ha en
valp eller om ni redan har "blivit med valp" ..

Valparnas stamtavla  Inavelsgrad 0.2%
N03700/05
Löveliens Eron
DK20848/2000 LG
Leodania's Amadeus
SHSBA03861
O. Albert Querengel v Kitzsteinhorn
DK18209/98
Amiga-Amarilla v. Cueva De Leones
N03062/02
Löveliens Buena Sala
N09703/95 LG
Fiva's Mr Lion King
N05070/99 LG
Löveliens Santana
S37970/2002 LG
Enjoy Bear's Amazing-Grace
S59457/94 RB
Johandys Diablo
S41540/91 LG
Remröd's Increadible Orry
S47017/92 RB
Garplyckan's Hummingbird Av Aristo
S20686/99 LG
Sjö Björnens My Lady Athena
S24309/95 LG
Sjö Björnens Bagheera
S16227/92 LG
Sjö Björnens Unna Of Ginny Love

Enjoy Bear's Amazing-Grace
HD A
AD ua
Ögonlyst 24/8-2006: ua
Genomfört MH

Löveliens Eron
HD Fri (A)
AA Fri
Øyeundersøkt 28/03-2007: Fri
Rigtig Hundemad  MUSCH   Society for the Promotion of Applied Research in Canine Science   VGWBälte Hundiabutiken.se  

LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER


spampoison