Knickerbockers.se - Leonbergerkennel

prick RESULTAT »
prick Knickerbockers Kennel

prick Hundarna
prick Valpplaner
prick Köpa valp?
prick Valpkullar

prick Om Leonberger
prick Äldre utställningsresultat

prick Bilder & Artiklar
prick Arkiv 2017
prick Arkiv 2016
prick Lite om hundspråk
prick Om HD
prick Arkiv
prick Om kenneln
prick lilleman Robin
prick Forum
prick Lite länkar
prick Startsida
prick Lite läsning
prick Kontakta
Uppfödarutbildning
Hundia


IDhund

BARFKASSE

FacebookHundia Facebook
Hundia Facebook

HUNDIA finns på FacebookBesökare just nu: 82


2019-02-18 Vecka: 8


Japp, då är det dags igen.
Att skriva valpdagbok, nu när hårdrockarna har fötts.

 

2008-08-04
Jaha, då är det dags att avsluta valpdagboken för den här gången. Visserligen är lilla Lotta kvar, men jagfår väl skriva en rad sen när hon flyttar hemifrån... =)

Ett megasuperstort tack till Mats och Boel som lät mig låna stora och fina Nemi till dessa valpar. Det blir rejäla fina flickor och pojkar.. =)  Och stort tack till Nylins också så klart, för utan snygg-viggo hade det inte blivit några valpar alls. Ja, till slut fick jag min Viggo kull. Det var en lång väntan, men det var den värd.

2008-08-01
Då har Knickerbockers In Flames och Gamma Ray åkt till Holland. Kennel The Guardian Angel ska de bo hos, hos Ria, Luuk och Chantal.

LEONBERGSEHONDENKENNEL
www.thegardianangel.nl

www.dagboekstuiterbalenco.nl

2008-07-30
Då har vi varit hos veterinären idag! Jana kom och hjälpte till med de små liven. Det var ett helt företag att få dem att stanna i bilen när vi skulle "packa in oss" men väl där så kom alla ut och hjälpte till att bära in valparna. Allt gick fort och smärtfritt, chipmärkning, hälsokoll, vaccinering och jaa, allt!  Nemi är i bra hull, hon vägde 55 kg. Skulle kanske ha åt kilo till på kroppen men helt ok ändå.

Helena och Micke kom på kvällen, liksom Totte, Emelia och Bosse, så det var full rulle. Både hundarna, valparna och Robin älskar det... =)  Och jag var full av beundran Mickes och Helenas tålamod när de plåtade valpar.. haha..  Vilka illbattingar!! I samma veva hörde Ria av sig från Holland. De ville absolut ha båda valparna! Tänk vad spännande att få följa små Knickerbockrar utomlands!  Ja, så det blir att fixa pass till Gamma Ray också. Röd blå kille.
Imorgon kommer Luuk och Chantal hit, sen sover de över till fredag och då åker de hem med två fina killar!  Leona ska hämtas av Marie-Louise (hon ska ha med sig blåbärskaka!) och Leone(?) hämtas också och så rödgrå kille, som ska bo i Fågelsta. Han har inte fått nåt namn än.. =)  Så det blir full rulle hela helgen. Nu ska jag försöka städa (nej, jag har försökt i flera dagar, men inte lyckats än, men jag har åtminstonde fått hit en extrasäng så de har åt att sova i..) och vänta på fina bebisbilder från nylins. Som föresten numera har den enkla adressen www.nylins.se så alla ni som skrivit krångliga länkar till dem kan nu ändra!  =)

2008-07-26
I dag har Chrille & Tina varit här på dagen och kollat valpar. Vi åkte och badade med Hilda, Skorps och Rulle. Sen kom Alex och Emelie och kikade på Obelix. Röda stora killen. Passande namn.. =)Ja, sen kom Jana, så det blev valpfotande av den valp som troligen ska exporteras till Holland (Nåja, Nederländerna) Det är inte riktigt klart än, det beror ju lite på vad de länder de ska resa igenom har för regler. Mellan Finland och Sverige kan man tex. ta en valp utan rabies om den åker direkt från kennel utan att ha träffat andra hundar. Och är under 12 v.
Men Tyskland och Nederländerna har jag dålig koll på, så vi får kolla upp det först.


Det blir rödsvart kille som åker till Nederländerna om planerna går som de ska.

2008-07-25
Lönehelg och valpvägning..=)  Nåja, jag har ju inte lön den 25:e så det spelar liksom ingen roll. Jag tog med en pubsväng med Jana och Meri iaf. Men valpvägning blev det ändå, fast senare.

Leone? (Gul) 7,1 kg, Leona (Gulvit) 7,2 kg  gulsvart 7,0 kg, Pippi (Gulblå) 7,6 kg
Obelix (Röd) 8,1 kg , Rödsvart 8,0 kg , Rödgul 7,9 kg, Rödblå 7,1 kg

Mellan 7 och 8 kg allihopa. Så de väger rätt jämt.

Nu är det mer vilda än tama, de är ÖVERALLT. Inne, ute, inne, ute... Observera att det här är mellan 5.30 och 9 på morgonen. Sen blir de varmt, då är de också överallt. fast bara där det är svalt nog att sova bort den varma delen av dagen. Och så blir det kväll och det blir full rulle igen. Till sådär 23 eller nåt..

Men riktigt duktiga på att gå ut och kissa och bajsa..=)  Fast när de flyttar så blir de ny miljö och rumsrenheten får läras om.. Men lite hjälpta av att de redan gör skillnad på inne och ute ska väl nya hussar och mattar vara..

Nästa vecka ska alla valparna chipmärkas och vaccineras. De som ska flytta ska besiktigas. De som ska vara kvar ett tag besiktigas först när det är dags för flytt. Det blir spännande, då ska hela gänget in i bilen och iväg till veterinären. Iof. brukar Björn komma hit, men det är bra för valparna att få se sig om, så det får bli en biltur!

Imorse kom Jocka och Anna och Liam hit och kollade på den rödgrå hanen. Valparna sov mest. De tycks göra det när folk kommer på besök så alla tycker de är små änglar.. haha..
Nåja, lite vakna var de sen, på slutet. Robin tyckte det var jättekul att Liam kom också. Liam är tre år och de lekte med traktorn och i kojan nästan hela tiden..=)  Liam är den enda som får hämta bebisvovve för han har ju ingen. Ingen annan får ta Robins vovvar!  De stora är mammas OCH Robins. De små är bara Robins..

2008-07-24
Alltså dessa underbara valpar..  I morse satte de igång sitt vanliga oljud vid 5.30. Jag vaknade direkt och tänkte ok, ok.. jag ska låta er gå ut. Ja, sagt och gjort, jag släppte ut både stora som små. Och så skulle jag börja fixa iodning valprummet. Ja, då finns det bara små kisspölar på några tidningar. Inte en bajs och knappt något att göra rent.

ja, så jag fortsätter med diskmaskinen (tömma ur, ni vet, de har fortfarande inte kommit på nåt sätt att få disken till skåpet) och då kommer gul flicka in och säger att hon är hungrig.
Ok. Nemi har inte diat denna morgon. Det har hon gjort ända till nu, men nu säger hon alltså att det är slut på barnmat.. =) Ja, och när jag plockar fram mat till lilla gula så kommer resten av gänget in och alla äter. Inte en pöl inne, ingenting. Alla går ut och kissar. Härligt.

Leona, som ska till Marie-Louise, är värsta illbattingen. På allt och alla med stora hajtänder. Nåja, hon har lärt sig att de stora hundarna får man inte tugga för hårdhänt på, för då går de iväg. Tänk om jag kunde finna mig och göra det samma, så de lärde sig att inte tugga på människor också... =)  Nåja, snart ska nya mattar och hussar börja lära dem sånt..=)

2008-07-18
Dessa superduktiga valpar... =)  Nu går de utanför staketet och bajsar. Alltså det är fantastiskt att de redan vid 6 veckor börjar hålla rent på egen tomt. Men det är typ lite farligt att leva på fel sidan tomten. Visserligen bor jag på landet, men här är det ju istället rovfågel och annat som gärna mumsar en liten valp...  Ja, så det är ett evigt inkallande och jagande. Till slut satte jag in dem i stora undgården och det var enorma protester. Jag blev döv och det måste grannarna också blivit. Men eftersom jag var tvungen att åka o handla så fick Totte och Emelia stå ut med oväsendet istället.. =)

Nu är de vägda och avmaskade igen. De väger;

Gul 5,4 kg, Gulvit 5,6, gulsvart 5,3, Gulblå 5,7
Röd 6,2, Rödsvart 6, Rödgul 5,7, Rödblå 5,4

Näe, nu ska hundarna fixas till inför morgondagens Köpingutställning! (Abbe och Skorps bara, men Robin ska med, så det blir ett äventyr i sig det.. =)

 

2008-07-16
Vaknar av världens mesta oväsen. Kl 04.30
Valpar. Busiga leksugna valpar. Morrar & skäller och piper när någon biter för hårt. Jösses.
Jag drar huvudet över kudden och faktiskt, mot alla odds, jag somnar om! Jag vaknar vid 6 igen, då är det ett liv utan dess like. De är ju vana att få springa ut direkt på morgonen och börjar påminna mig om att jag nog inte borde missa den tiden idag heller..

JAG GER VAD SOM HELST FÖR EN SOVMORGON!

Nå, ner och slänga upp dörrarna till alla stora. Förr har de kastat sig ut så parkettgolv krullar sig, men inte nu. Nej, nu när man vill att de ska kasta sig ut så att valparna har fritt fram och hinner ut innan de måste stanna o kissa så står minsann alla stora och kollar på "stora valprusningen" Jag lovar, den röner samma intresse som tjurrusningen i Pamplona.
Så det är en härlig kaos. Valpar överallt, vuxna lejon som försöker undvika valpar som är överallt och så jag som jobbar hårt med att få alla i samma riktning. HAHAHA

Tänk om nån såg hur det är att vara uppfödare. Vi skulle inte vara många kvar då.(antagligen inte jag heller  haha)
Nåja, valparna har fått bra morgonvanor, det ska ut o kissas. Sen springer de in o frågar när maten är klar - och de gör de så många gånger så det tar tid att få maten klar, för vem klappar inte små lejonbebisar hellre än bökar med matskålar och uppblött valpfoder?

Ja, vid de här laget så kommer även de lite större in och börjar fråga om mat. Så nu är det samma röra som nyss, vid den stora valprusningen, men skillnaden nu är att ingen har tänkt att gå ut. Mitt kök är inte gjort för 13 leonberger (Bosse sover hos Totte & Emelia så vi får bukt med hans hälta fram, han kan ju aldrig vara lugn & still, så det är koppelpromenader som gäller ..) ja, så jag försöker få fram valpmat och så går jag ut o ger dem maten. Huga för den dagen det regnar på morgonen, vad ska vi ta oss till då? 

Ja, efter valpmaten så leker de, dricker vatten och så somnar de. Då äntligen får de vuxna hundarna sin mat. Under tiden har jag hunnit städa valprummet. Det blir alltid en svart sopsäck med tidningar på morgonen. Och lite mer under dagen om de är inne. Jag hinner oftast med att lägga in en ny omgång tidningar i rummet också. När de stora har fått sin mat inträder lugnet. Valparna sover, nästan alltid ute. De vuxna sover, de tvingas vara inne och "vila på maten" och allt är lugnt. Ja, det är då jag går igenom dagens jobb vid datorn. (typ nu..=)  och väntar på att världens härligaste lilleman ska vakna. Sen ska lilleman och jag hinna med frukost också, innan allt börjar om igen.

Konstaterade idag att de ligger utspridda över hela trädgården nu, inte samlade under trappan på fällarna som de brukar. De börjar bli egna små modiga individer, verkligen.. =)
Och de springer runt överallt, gärna med Abbe på fel sida staketet. 


2008-07-10
Valparna har varit ute nästan hela dagen. Å så skönt att slippa byta tidningar i ett.. =)
De äter och sover och springer efter de stora hundarna för att få tugga lite på dem. Det är nästan bara Hilda och Skorpan som lägger sig ner och låter sig tuggas på. Troja kan numera gå med på en aning tuggande.. Abbe tar stora förskräckta steg bort när de kommer. Inte om de kommer en o en, men de har en förmåga att samla ihop sig och gå alla mot Abbe samtidigt. Hujeda mig så otäckt, tycker Abbe. Men nyfiken är han. Han är snart tillbaka och ska vara i närheten ändå. Och när valparna får mat står Abbe där också och säger att han minsann är liten och platsar in runt barnmaten..  suck..

Nåja, valparna är riktigt kaxiga för att vara så små, tänk, imorgon är de 5 veckor!!  Tiden går så fort!  Hoppas det är uppehållsväder så de kan vara ute mycket och upptäcka stora världen nu. Favvisstället är under trappan. Där sover de alltid när det är dags för tupplur. Vilket det är mest hela tiden.

Jaa, allt det där skrev jag vid 7 tiden på kvällen. Sen gick jag ut igen. Tänkte att nu får valparna ta och masa sig in. Men det var så fantstiskt att få se hundarna och deras samspel så det var bara att hämta kameran igen.

Jag har en helt fantastiskt leonberger. Nåja, de är faktiskt fantastiska allihopa. Men Hilda utmärker sig alltid lite mer. Denna fantastiska Hilda, vad skulle jag göra utan henne.

Hilda ger lite stöd åt Nemi. Jag sitter här jämter... så behöver du inte vara ensam.
Nemi är förstagångsmamma och man ser att det är lite konstigt att ligga ner både här o där och ha valparna letandes efter spenar. (Nåja, för all del, nu börjar hon ju också minska på tillfällena de får snutta)


Hilda lägger sig ner. Hon tänker inte lämna Nemi inte...


Ja, så här är vi då, tills de snuttat färdigt.

Abbe har inte varit hemma på ett tag eftersom tikarna löpt och Abbe tyckte det var lite väl lattjolajban.. =)  Men idag kom han hem. Valparna har han träffat men inte riktigt tyckt om. Men så är det återigen denna underbara Hilda. Varje gång Abbe flytt för valparna har hon gått fram och lagt sig och lekt en stilla lek.Så efter några timmar har Abbe insett att det är jättekul med valparna. Han slutar att springa när de bits och gör som Hilda. Lägger sig ner och leker lite stilla med dem. Accepterar att de klättrar och letar spenar (haha..) och tar tom. fram en leksak som han "bjuder" på..
Men det var inte bara valpar. Kolla in värsta örontvätten!! Hilda njuter i stora drag!


Abbe försöker få igång mamma Skorpan...


Mamma Nemi blev också leksugen...


Gulvit flicka vill sova...


Jag är så glad att valparna får uppleva hela den stora sociala biten med "lektanter" och "farbror Abbe" Nåja, Abbe är bara 10 månader och kvalar väl inte in som en lekfarbror riktigt än, men nästan.. =)

2008-07-08
Idag har Jana varit här och hjälpt mig fota nästan hela dagen!
http://www.knickerbockers.se/rockkullen8juli.asp

Resten av dagen har det varit valpklämmare här som har klämmit och fikat. Och hjälpt mig bära ut valparna och in igen.. =)  Lotta var här med barnen (och hon är bra sugen på en Leonberger.. =) Jana kom tillbaka med Zack när han hade jobbat färdigt och Heli tog svängen förbi. Jag kan bara säga att jag är en aning less på fikabröd nu.. =)

Röda killen blev tyvärr avbokad. Han är så härlig så härlig.. =) Å andra sidan är rödsvart helt otroligt söt, rödgrå kommer bli den som älskar barn mest av alla, han är hela tiden med Robin och bryr sig inte om hopp och skutt och rop och skratt. En riktig barnfamiljshund! Rödblå är också en härligt orädd kille som gärna lämnar valprummet för egna äventyr i köket. Gärna med Abbe eller Hilda som sällskap.

Och flickorna..  Gul är superbusig, full rulle hela tiden. Gulvit ser till att hon inte glöms! Kräver uppmärksamhet i massor haha...  Gulblå är inte för mycket av nåt, orädd, härlig bebis som gärna upptäcker nya saker och gulsvart är oootroligt söt och mörk buse..

Röda killen blev avbokad pga av allergi tyvärr. Och nu tänkte jag att jag kan ju behålla själv..  Men nee, det är ju bara att inse att gränsen är nådd härhemma.. En tik blir det. Sen får jag kanske ha en fodervärd till den tik ur Trojas kull jag ska behålla. Men om Troja inte är dräktig så behåller jag två tikar ur denna kull. Tur att jag kan kolla det innan jag säljer alla...


Dekaler / streamers...
Alla mattar och hussar i spelkullen fick dekaler med leonbergersiluett
och texten Leonberger when size matters.. Då är frågan: Vill ni (hårdrocksmattar/hussar) ha vit dekal med ovanstående  i vitt med svart
text eller vill ni ha en streamer (valfri färg) med texten Knickerbocker on tour?

Här ser ni knickerbocker streamer..
http://www.hundia.se/streamers.asp 
Här ser ni dekalen:
http://www.leos.se/arkiv/leo-when-size.jpg
Maila önskemål, den som det röstas mest på blir det..=)

2008-07-04
Oj, tiden rinner iväg!
Mats  och Boel har varit här med Virapira i 2 dagar. Så vi passade på att grilla tordagkvällen, Jana var här också och Robin förståss. Emelia och Totte hade sån otur att de kom efter grillningen.. =)  Vi satt och spånade på namn till nästa kull ett tag, men det gick inget vidare. I vilket fall kan jag ju vänta och se om det blir valpar eller inte.. =)

Idag har valparna och Nemi blivit avmaskade igen. De är 4 veckor idag!!  Jösses. Nu är det bara 4 veckor kvar innan de ska börja flytta. De är vägda också. Alla håller vikten jättefint. Det syns iof. de är runda och fina.  Det härjas vilt i valprummet. Där är inget kul. Igår var de ute nästan hela dagen och det är säkert där de vill vara nu. Jag tog den lilla delen av hundgården till dem så jag inte behövde riskera rymmare...  Bilder finns i massor på Picasa:
http://picasaweb.google.se/pirkko.andersson/30juniNemivalpar  Hann inte sitta och redigera, så tänkte att det är lika bra att slänga upp allt.. =)  fast nån söt bild har jag fixat, finns (snart) på bildsidan.

2008-07-01
Idag har Johanna och Jonny varit här och kikat på valpar. En kille ska de ha. De har sett två som blev favoriter, nu är det såklart svårt att välja..  (jag vet hur det är...)

Valparna var ute idag första gången. Man får ju liksom passa på när det kommer gäster. 8 stycken som ska bäras ut och hållas reda på är lite pyssel. Nu var valparna jättelugna första gången. Och Nemi var underbar. Hon var med kottarna hela tiden och lät dem snutta flera gånger på de 15 minuter de var ute.. =)  Nemi börjar gilla det här med besök.. Hon springer och känner sig hur märkvärdig som helst. Fast som ny mamma så ÄR man ju märkvärdig.. =)  Abbe kom hem från Nicke och Jennifer idag. han fick sig en rejäl utskällning av Nemi. Som sagt, är man märkvärdig så är man.. =)

2008-06-30
Jösses!  Nu är det sådär igen. Jag kan inte tänka mig att skiljas från en enda valp.

Jag var och prade Troja i Örebro idag (Vegard stannade till i Örebro med Figaro på vägen mot Stockholm World Show)  på vägen hem så slog det mig att nu är det bara 4,5 veckor kvar innan de ska flytta. Tänk att det är samma panik varje gång. suck.
Ni anar inte hur otroligt söta de är, de har fått några mål hundmat nu också och är precis galna när maten kommer! Alla är bra i magen så ingen har reagerat på varken köttfärs, äggula eller uppblötta torrisar. Hungern är det inget som heslt fel på. Mamma Nemi har otroliga mängder mjölk. Man ser typ var hon går.. =)  För jag går efter med trasan och torkar mjölk.. haha..  Så nu ska jag byta till lite "sämre" foder så kanske det minskar.. Något lite kanske det minskar iaf.   =)  Förvisso diar de än ett tag, men så enorma mängder mjöl tar bara onödigt på Nemis krafter. 

De låter lite mindre nu!  Som en mindre skock fiskmåsar. De leker, biter varandra i svansen och försöker äta upp varandra när de letar matrester.. =) Robin öppnar alltid åt dem så de springer i köket, han tycker inte de ska vara i valprummet. Omtänksamt. Mot valparna. Haha..   De är så söta så söta..  och alla är Robins. Säger han. Valparna är "dobbins bebisovve" och de stora är mammas. Också en fördelning kan man tycka...

Jag har bilder i kameran, ska se om jag hinner lägga upp dem ikväll..  (troligen inte..  ZZzz)

2008-06-28
Igår fredag var Nylins (pappa Viggos matte och husse) här, de tog också lite foton..=) 
Här finns bilderna

Marie-Louise och Roger var här och tittade på sin Nightwish. Med sig hade de snyggingen Akira. Jag ska lägga ut bilder på henne också så fort jag hinner..=)
Jag hann aldrig väga dem igår, hade tänkt att göra det på "tre veckorsdagen" men det får bli idag istället..  Så vikterna kommer förhoppningsvis i kväll...

Jag konstaterade att jag har "delad vårdnad" på två valpkullar med Nylins..=)
Mamma Nova (nylins, hon pardes med Sisqo) lånade jag in till spelakullen och pappa Viggo (också nylins, parades med Nemi) till hårdrockarna..  LOL

2008-06-27
Jaha, då har jag äntligen fått tillbaka lite ordning..=)))))  Valplådan är nedskruvad och valparna har flyttat ut i valprummet. Dvs matrummet. (Vem behöver väl ett matrum..)

Klockan 7 gick jag upp imorse och satte igång. Igårkväll när jag skulle gå o knoppa så hörde jag Nemi pep och tittade hjälpslöst på mig. Då hade lilla gråröda killen tagit sig över valplådekanten och var på golvet utanför lådan. Så jag bestämde att nu var det dags.
Iof har jag höga kanter och en stängbar dörr som var öppen när lillkillen halkade ut, men jag har både sett och hört att lådan inte var rolig längre.
Alldeles för lite att göra tyckte dom. Och förde ett fruktansvärt oväsen istället..

Så glada och nöjda med nya valprummet har de snuttat och somnat...en stund senare.. 

Nu har vi haft besök! Knickerbockers Evanescence familj var här och hälsade på!
Eftersom det bara är en tik kvar som inte har familj än så kan jag ju tala om tiknamnen
nu  =)   Knickerbockers Nightwish ska till Marie-Louise (hon har redan Akira Knickerbocker sedan förrförra kullen) och jag ska behålla Knickerbockers Sonata Arctica.
Den sista flickan kommer få det fina namnet Knickerbockers Within Temptation

Pojknamnen är hemliga ett tag till, inte förrän familjerna valt namn får ni veta vad de ska heta..=) 


2008-06-22
Idag var det putsdag. öron, tassar, tovor, päls..  Ja, allt sånt som ska gås igenom regelbundet.. =)  Så här är lite bilder på mamma Nemi, nyputsad, urfälld, klippt och med valptuggad päls.. haha. Men vacker iallafall.. =)


2008-06-20  MIDSOMMARAFTON
Tänk, idag är de två veckor. Jag har precis vägt dem och alla har (såklart) gått upp i vikt..=) Rödvit flicka kryper upp och vill sova på mig när jag är i lådan med valparna. Ååå så söt. Jag vill inte fästa mig vid en valp så, jag vill kunna se och plocka fram den bästa för avel och det blir ju så svårt när man börjar se en speciell valp. Fast det är 6 veckor kvar. Jag lär nog få fler favvisar..=)  Valparna har fått röstresurser så det heter duga. Två nätter i rad har det varit sånt liv så det är omöjligt att sova. Just nu (10,30) vill jag inget hellre än krypa ner i bingen igen. Men såklart är inte Robin av samma åsikt.. =)
Ne, vi ska fixa lite midsommarhundar till slbk sida och sen ska vi ut och hitta lite blommor, om det finns några som inte torkat bort...

Midsommarafton 18:40
Jaha, och vad gör ni på midsomamrafton? Avmaskar valpar? Inte? Ha!
Jodå, det är ju liksom höjdpunkten.. =) Eller?... Heli och jag har avmaskat valparna och tagit lite bilder och så har röd-blå kille fått lite ögonspringor!!hmm..  rödgrå valp har smugit sig in många gånger.. så alla är inte med på bild.
men lite bilder blev det iallafall.2008-06-18
Dom går!! Alla valparna går på alla 4 benen. Nåja, de springer ju inte iväg några mil direkt, men alla kan resa sig på benen och gå. Synd att dom inte kan se också. Ingen av dem har fått minsta lilla springa i ögonen än så det tycks lite onödigt att kunna gå utan att se.. =)
Idag får jag tillbaka kameran, så då blir det nog några bilder igen.

2008-06-16
Jaha, då har jag vägt gänget igen då. Inte för att det behövs direkt, mest för att det är så kul att få veta. Och ett tillfälle att få "kladda" lite på dem. Försöker iof. låta bli att lyfta på dem i onödan, men ibland bara måste man. Och då är det bra att skylla på vägning.. =)
Alla har passerat 1100.. 4 har passerat 1200 och en 1400... gissa vem.. =)

De är otroligt söta, nu blir de sötare o sötare för var dag. Och helt klart är det distraherande att ha valpar jämter sig när man försöker jobba. Fast jag har ändå fått lite gjort idag. Fast det kanske har berott på att Robin har varit hos pappa och på dagis.
Några nya bilder blev det inte idag. Kameran är utlånad. Sonsonen ska till Astrid Lindgrens värld och pappa (sonen då) har fått ta med sig kameran dit. Däremot har jag filmat lite. Men just nu är det segt - jag sover ju fortfarande i valprummet - så jag orkar nog inte lägga upp några filmer ikväll..  Men det kommer, det kommer.. =)
För övrigt var det här den första natten jag faktiskt har fått sova i perioder! Det har varit lugnt i valplådan, mat har avnjutits utan att väcka hela byn.. =) Nemi har sovit lite utanför lådan för första gången och man ser att de kan vänta lite längre perioder utan mat. Nåja, fortfarande inte så värst långa stunder, men ändå!

2008-06-13
Jaha, då har Boel åkt hem och nu ska man behöva klara sig själv. Skandal!
Nåja, lite mer utvilad är jag iallafall. Boel sov hos valparna de tre senaste nätterna och jag sov i sovrummet - med stängd dörr för att garanterat inte höra valparna.. haha...

Jag har filmat valparna idag och tänkt lägga ut en film på dem snart.
Och så har jag vägt valparna och nej, jag vägde inte fel, det var flera som vägde samma. Trodde ett tag vågen var trasig.

Elvira har åkt också, hon följde ju såklart med Mats och Boel, så här är tämligen lugnt igen. Bosse är inne, han haltar rejält fram efter alldeles för vild lek troligen. Så han har lekförbud ett tag.. =)  Resten av gänget tycker jag är såå tråkig. Det händer inte mycket när man har valpar, så har nån vägarna förbi och vill ta en hundpromenad så blir de säkert hur glada som helst!

Här är röd kille.
Helt underbar. Man lyfter över honom i vågen (kakformen =) och han fortsätter sova..


2008-06-08
Än finns inte så mycket att skriva om, mamma Nemi sover mest, äter, vill med nöd o näppe lämna de små för att gå ut och kissa. Resterande tid gårt åt till tvätt av valpar.
Och valparna sover och äter. Och växer..
Här är lite bilder iaf. Fast först en valpmage så Tina får sitt också..=)


8 stycken små hårdrockare!

2008-06-06
Ja, då kommer de!


Tid och födelsevikter

KL. 22:56 nr 1 gul tik 493 g

KL. 23:12 nr 2 gulsvart tik, 423 g

KL. 23:20 nr 3 rödgrå hane 435g

KL. 23:32 nr 4 rödsvart hane 470 g

KL. 00:26 nr 5 gulvit tik 490 g

KL. 00:53 nr 6 röd hane 540 g

KL. 01:16 nr 7 rödblå hane 420 g

KL. 02:41 nr 8 gulblå tik 490 g

Hanar har rött i banden, tikar har gult.


2008-06-05
Vi väntar på valpar.. och under tiden så...


vankar vi


står vi


Leker med vattenpistol (Vira & lilleman)


Bara är..


leker med pinne


mer pinne


och bara är..


småpratar lite..


filosofierar...


kollar läget...


Softar


i skuggan såklart


bara är..

Lite bilder från parningen i Skänninge...
Dag 1 (egen kamera var kvar hemma...)Dag 2


Först lite bus...


puh...andas ut...


Vi testar..


vi testar igen..


Puh..


Nu så..


Japp, och så här var det i 20 minuter dag 2 också..        

      S17271/2006 Knickerbockers Orange Date, Nemi  
      &  S15676/2005 SUCH Bölelejonet Clay, Viggo  

April 08
Nemi är ögonlyst utan anmärkning. Hon har också genomfört MH med godkänt skott. Viggo, Bölelejonet Clay, är Svensk utställningschampion, han är också klar för avel, han har också genomfört MH med godkänt skott. Inavelsgraden är 0,4%  
Vi följer SKK's och SLBKs rekommendationer.

Läs mer om stiliga Viggo på Nylins hemsida: http://web.telia.com/~u10601268/

Valparnas stamtavla:

S15676/2005 RB
Bölelejonet Clay
N18082/97 LG
Don Alfonso
N03079/96
Colby's Kaizer By Playboy
N41292/94
Skjaergaarden's St Alhena
S56025/2001 RB
Fabiola Vom Weiltal
VDHDLZB14944
Jannik v Löwengarten
VDHDLZB15194
Baccara Vom Veldensteiner Frost
S17271/2006 RB
Knickerbockers Orange Date
S56395/2000 RB
Lorebergs Caspar Calderone
S25874/97 RB
Teamaides Amidas Adidas
S39471/97 RB
Johandys My Fair Lady
S37970/2002 LG
Enjoy Bear's Amazing-Grace
S59457/94 RB
Johandys Diablo
S20686/99 LG
Sjö Björnens My Lady Athena

Rigtig Hundemad  MUSCH   Society for the Promotion of Applied Research in Canine Science   VGWBälte Hundiabutiken.se  

LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER


spampoison