Knickerbockers.se - Leonbergerkennel

prick RESULTAT »
prick Knickerbockers Kennel

prick Hundarna
prick Valpplaner
prick Köpa valp?
prick Valpkullar

prick Om Leonberger
prick Äldre utställningsresultat

prick Bilder & Artiklar
prick Arkiv 2017
prick Arkiv 2016
prick Lite om hundspråk
prick Om HD
prick Arkiv
prick Om kenneln
prick lilleman Robin
prick Forum
prick Lite länkar
prick Startsida
prick Lite läsning
prick Kontakta
Uppfödarutbildning
Hundia


IDhund

BARFKASSE

FacebookHundia Facebook
Hundia Facebook

HUNDIA finns på FacebookBesökare just nu: 135


2019-02-18 Vecka: 8
Jaha, här tog dagboken slut för denna gång.
Nu kommer bilder på bildsidan och så småning om i eget album för varje valp.

2006-12-27
Skrållan flyttade till sin nya familj idag. Vår lilla Hilda är såå ensam. Det hjälper ju inte med moster och kusin och pappa när ingen vill leka valplekar..2006-12-26

Vit kille - Rambo flyttade idag. Givetvis glömde vi familjefoto! Vi får försöka fixa det ändå... =)  Skrållan tycker det är väldans tomt i valprummet. Vilda Hilda sover bara. Hon bryr sig inte så mycket.

2006-12-25. Nu är det dags.
Idag åkte 6 av valparna till sina nya familjer.

Bara tre i valprummet. Morgonmaten gick så fort, städning av valprum gick fort, städning av kök efter att de varit ute o lekt o joggat lite gick fort. Jösses, vilken skillnad när 6 stycken åkt till sina nya hem. En konstig känsla. Valparna är lite gnälligare idag, de tycker nog att det är konstigt att många bara försvunnit. Det är nog dags för lektanten Ella att rycka in och distrahera lite..=)

Lilla Akira med sin nya familj.
Lilla Selma med sin nya familj.
Liten (!) Zion med nya familjen.
Zingo ska åka hem med matte Lena
Athleponken ska åka hem till ny matte.
Och Molly åker hem med sin nya familj.
Rambo åker hem med nya familjen (26/12)
Skrållan åker hem med David och Camilla (27/12)


2006-12-25
Vad gjorde ni på julafton? Gick upp på förmiddan, tog det lugnt, lagade mat, dukade och så kom släkten och ni åt. Öppnade paket efter Kalle Anka och tog sen en fika med nåt gott till. Fixade undan i köket, slog er ner framför tv soffan för en avkopplande julaftonskväll, nu med lite mer gott i glaset och alla julgodisar på soffbordet?

Vi hade klockan på ringning för att hinna med att fixa till i valprummet, mata valpar, släppa ut de stora, låta valparna busa o leka i köket innan det var dags att stänga in dem  och tvätta köksgolvet,  mata de stora, börja plocka fram vår mat, mata valparna, förbereda vår mat, duka och pynta. Sen kom resten av familjen. Lite avkoppling, sitter ner o pratar några minuter, släpper ut våra stora hundar. Dukar upp en buffé, vi börjar äta, ger valparna mera vatten, äter lite till, går in på ost o kexrickan. Hmm  dags att byta tidningar i valprummet känner jag. Sen är det dags för paket. Och hundarnas paket. Matar valpar. Kopplar av med familjen en stund.
Sen åker de hem, vi börjar röja bort julmat o juldisk. Matar de stora hundarna.
matar valpar, röjer färdigt. Släpper ut valparna i köket, gör rent i valprummet. Avmaskar valparna, avmaskar de stora också när vi ändå håller på.. Stoppar in protesterande valpar i valprummet, plockar bort kissetidningar från köksgolvet, skurar köksgolvet. Puh.. sätter på diskmaskinen och kastar oss i soffan. Klockan är 01.30 och vi konstaterar att vi ändå inte orkar med nåt TV mys. Häller ut vinet ur glasen och går och sover istället... Vilken härlig jul, den var faktiskt det.. =)
(Nästa gång jag får för mig att vi ska ha valpar, be mig läsa det här..)

 
kl:23.29 julafton.... Förbereder maskmedel.


2006-12-24

kl:00.00

Valparna längtar till sina nya hem! De gjorde ett försök att invadera kylskåpet och lyckades nästan. Skinkan låg risigt till, den låg så långt ner i kylen. (ja, lite amatörmässigt att lägga den där, håller med.. =) Selma, som för övrigt förde allas talan, åtminstonde flickornas, tyckte att flickorna skulle ha fått dela på den och att pojkarna gott kunde vara i valprummet sålänge. Zingo blev genast arg och talade om för Zion att de (flickorna) planerade en kupp. Varpå bråket var ett faktum. Med nöd och näppe fick vi ut 4 valpar ur kylskåpet, jag fick en fot på skinkan och lyckades hålla den kvar medans Kenneth stoppade in ilskna små illbattingar till valpar i valprummet. Athle och Skrållan ilsknade till rejält, de hade missat att kylskåpet var öppet och deklarerade att de minsann tänker flytta fort som tusan!

Nu härjas det vilt, flickor mot pojkar - eller är det tvärtom?,  om denna julskinkekupp som flickorna planerade. Antagligen kommer pojkarna med en plan för att hämnas.
Puh...  Någon som vill prova nio små valpar en julafton?

Jag hoppas vi sover innan nästa osämja... (Letar öronproppar....)


2006-12-21
Sådärja, kenneth reserverar sig inte längre mot namnet Hilda. (Han orkar väl inte..=)
Vita killen ska heta Rambo. Jagtror han kommer bli en muskulös kille, så det är nog inte helt fel. Idag känns han som ett muskelpaket iaf. jämfört med de andra.

jag sätter upp forumet under helgerna, så får ni nya valpägare en möjlighet o pratas vid och kanske träffas. Många hamnar ju inom samma område..
Inte en bild har vi tagit. Efter allt fotande för at tkunna bestämma oss har det varit skönt att lämna kameran på skrivbordet ett tag...=)

Men vi får väl ta lite julaftonsbilder sen.. =) Med små paket..


2006-12-19
Puh, vilken tur att alla valpar är sålda. Med tanke på det liv de för när de kommer ut ur valprummet nu så skulle ingen köpa en leonbergervalp..=) Och de för liv i valprummet också. Grannarna tror säkert jag slaktar grisar och är allmänt konstig (så när ni hör skrönor om grisslakt i köket och potatisåker i vardaggsrummet kan det vara oss dom menar!!)

I allafall, jag lyckades hitta en bild på Nylins sida på vilda Hilda (Kenneth reserverar sig fortfarandemot det namnet) Kika här

2006-12-18

Lunch
Och nu är det klart! 9 synnerligen friska välmående valpar ligger och sover så sött i valprummet.. Dom var så duktiga och samarbetsvilliga och viftade glatt på svansen när doktor Björn kom. Jag kan bara säga det att Motala Djurklinik är värt att åka långt för!! Jätteservice och vansinnigt trevliga veterinärer och personal!

FM
Och så kommer veterinären! Helt utan förvarning ringde Björn och frågade om han fick komma idag. Och tänk vilken tur att vi bestämde oss för valp igår!!
Han skulle ha kommit tisdag em egentligen. Men vad gör man inte när man får hembesök av veterinären..=) man säger inte nej för då får man lasta i nio valpar och ta sig till kliniken istället.. puh!

Nåja, sopa, tvätta, dammsuga, torka, ringa in barnvakt, fixa och städa. Ni vet, här är det joggingstuket till långt fram på em...=/   ehhh.. 

Men det är lika bra att få det gjort. Och i sista stund beställde jag även kennelhostavaccin förutom parvo som alltid är standard. Lika bra att ta allt på en gång. Sen ska ni vaccinera om igen, men mer om det vid hämtning ...

Morgon
Mamma Nova som inte velat dia alls på ett tag gick in till valparna idag och kräktes upp hela frukosten till dem. Helt normalt och mycket duktigt av en hundmamma. Tyvärr har hundmamma inte längre samma mat som de små så vi får väl se hur magen reagerar..  Och det märker vi väl snart...


2006-12-17

Kl: 21.22 ( till kl: 21.30 har det varit 553 besök ..=)

Puh... då var det klart...  (lite bilder på tikhuvuden)

Rödgul tik = Final Fantasy. Vår Vilda Hilda (Kenneth reserverar sig mot namnet fortfarande)

Rödvit tik = Medal of Honor, flyttar till jessica och Tommy i Norsborg

Rödsvart tik = Everquest, som ska heta Akira flyttar till Marie-Louise och
Roger m. fam i Hallstahammar

Rödgrå tik = Rainbow Six, flyttar till Malin och Mikael m. fam.  i Jönköping
Rainbow Six ska för övrigt heta Selma (- Stor Elegant Leonberger Med Attityd)

Rödlila tik = Call of Duty, Skrållan,  flyttar till David och Camilla i Ödeshög


Kl: 14.04
Sådär, sista fotosessionen är gjord (med tanke på valpval, vanliga bilder blir det säkert fler..=) Nu ska vi sätta oss och titta på bilder och på valpar för att innan kvällen komma till ett beslut. Puh.. äntligen...

FM
Valpvikter inlagda..  Jag har slutat föra in kloklippningar, man haffar helt enkelt en valp o klipper då o då... Så det kan bli hur många datum som helst..=)

Vi ska fortstätta slita våra kalufser efter den tik vi ska behålla.
(Snart räknar vi ole dole doff helt enkelt...  )


     Alla valparna går upp fint i vikt!

2006-12-15


Jaha. Då är det bestämt var killarna hamnar!
Blå kille, Counter Strike (Athle) flyttar till Maria i Västerås.
Röd kille, Need for Speed (Zion) flyttar till Malin och Anton i Enköping.
Gul kille, Dungeon Keeper (Zingo) flyttar till Lena i Sölvesborg.
Vit kille, Word of Warcraft (.....?) flyttar till familjen Åkesson i Hammar.

Nu börjar vi kika mer på tikarna så någon gång under helgen
ska det bli klart även där!

2006-12-14
jaha, det börjar närma sig. I helgen ska det vara klart vilka familjer som
får vilken valp. Spännande.. Inte ens vi vet vilken som blir vår Vilda Hilda
(Kenneth reserverar sig mot det namnet..=) 

Marias kille ska heta Athle. Passande namn till en ståtlig kille!!
Lenas ska heta Zingo. Klart hon behöver en kille full av bus! Det hörs ju ..=)

Nu fixar vi med papper hit o dit, packar valplådor, matar valparna individuellt så de lär sig att det inte alltid är trängsel.. Puh..  ca 10.30 kunde jag börja med dagens jobb. 11.30 var det dags för knoddens middagstupplur och nu, 11.45 ska jag börja jobba lite igen...  För 12 ska valparna ha sitt nästa mål..
Ja, jag saknar inte sysslor iaf.

2006-12-13
Idag har alla valpisar varit ute igen! Se bilderna härKlicka på resp. länk så kommer ni till det som ska bli valparnas egna sidor. 

RÖD | VIT | RÖDGUL | RÖDVIT | RÖDGRÅ | RÖDLILAGUL | LJUSBLÅ | RÖDSVART


2006-12-12
Då är valpkullsförsäkring (dolda fel) fixad, vår egen valps försäkring är klar (nej, vi vet inte vem det blir, men vi har namnet och regnr så vi kunde försäkra=) Det är ju ingen panik alls med försäkring i det här stadiet, det var mest för att jag vet vilken pappersexercise det blir sen som jag tänkte att vår kunde vara klara iaf.

Vi har börjat titta på vem som ska till vem, spännande, vi vet ju inte ens själva. Men det ser ut som om killarna blir säkra först, ni som ska ha tik måste ju vänta på att vi velpottor bestämmer oss.. =)  Har ni önskemål så maila, vi försöker ta så stor hänsyn som bara möjligt till era önskemål också!! Se 6v. bilder

2006-12-09
Nya "första badet" bilder på resp. sida.
Fortfarande tillräckligt små för att badas i diskho och svepas in i handukar.. =)

En hel sida med utebilder !! Första dagen ute, mamma Nova var jätteduktig och matade och lekte med alla valpisar!


2006-12-03
Familjen Nylin kom på besök, Malin med familj från Jönköping kom och besökte valparna och Boel och Mats var också nyfikna. Så då passade vi på att ta kort på Boels och Mats lilla (nåja, hon är stor flicka!) Nemi och vår Ella när de lekte.


2006-12-01
Ja, och så kom nästa förfrågan från utlandet, Canada, en hanvalp ville de ha.
Det är ju fantastiskt att det är ett så stort intresse för kullen!

Vi har fotat valpar, så snart blir det nya bilder på deras egna sidor. En liten avmaskningsfilmsnutt  -1,2 MB - finns att se (att man ska prata så larvigt med valpar, haha..)

I helgen väntar vi Malin och Malin (Enköping och Jönköping =) och Novas matte och husse och gamla valpköpare (Boel & Mats)  och.. Japp, det blir fullt hus även denna helg! Då blir valparna klappade och kliade så mycket de vill igen, vilken lycka..=)2006-11-27
valpvikter uppdaterade


Jo, jag har fått frågan om vad som följer med valparna, en sak som jag glömt att nämna är förstås valppärmen. En pärm med råd och tips för den första perioden.. och lite till... (Och står det inte i pärmen så ring!) Valparna besiktigas och vaccineras veckan före jul, de chippas den 22 december och förutom det så är de försäkrade mot dolda fel i tre år.

När ni kommer så skriver vi SKK's köpeavtal och ni får övriga papper, en "Välkommen valp-film" valplåda från fodertillverkaren, en snuttefilt och lekis så de får med sig någon bekant lukt, och såklart en valp - med ett första halsband - med er hem. Räkna med att det tar lite tid att fylla i alla papper och plocka ihop allt som ska med när ni hämtar er valp!

2006-11-26
Sådärja, då har vi haft helgens sista besökare här, Lena på dagen och familjen Åkesson på eftermiddagen. Alla hundar har fått massor av klappar och kel och är så nöjda! Valparna har ätit sovit och lekt och sover nu igen. Lugnet före stormen (natten). Filmen har vi inte hunnit med ännu, det får väl bli en senare fråga.. =)

2006-11-26
Sådär, då har 4 stycken valpköpare varit här och hälsat på!
David och Camilla, de var här redan mitt i veckan, Marie-Louise och Tommy med familjen i fredags och idag, lördag kom Maria först, sedan Jessica och Tommy.
Valparna är jätteglada (för att inte tala om alla stora hundar som fått massor av extra klappar och kel) och det är en bra träning för dem att få träffa människor och få bli klappade och gosade med. Och det märks att de tycker om det, den lilla svansen går så fort fram och tillbaka så fort de ser människor..=) När alla hade åkt så var det ett fasligt liv i valprummet, alla ville ut i det roliga köket igen. Så vi får väl se om det blir nån sömn i oväsendet. puh..
(- och husse har fått upp lampan med rörelsedetektor och den fungerar!!)
Nu ska vi se om vi kan banta ner ett stycke film och lägga upp på sidan så ni andra får se dem live!!

2006-11-23
Men hur ska man kunna skiljas från alla dom här små kottarna? Så söta, så goa och snuttiga, så fulla med matrester (!) och bus..  Men världens härligaste valpar!
Och mamma Nova är som gjord för att vara en niobarnsmor! Hon tar allt så lugnt och tvättar sina små kottar och pratar med dem...

Sisqo hälsar på ibland, de är lite lattjo småprylar tycker han. Ella tvättar så ofta hon kommer åt och Skorpan gnällpratar med dem som om de vore hennes. Jaa, det är så sött i lådan så det blir inte mycket annat gjort än att ta hand om alla småkottar - Robin inräknat.. =)

2006-11-21
Valparna fick sin tredje smakportion idag! Jösses vad gott det är med mat.
Det blir kliniskt rent, både i handen, på tidningarna och på valparna (varandra) efter en måltid..  Nå, gott att veta att de har aptit..=)

2006-11-19
Vi passade på att ta de enskilda bilderna på valparna idag. Först före maten. Dumt. Alla tänkte bara på mat. Så vi väntade tills Nova matat dem.
Dumt. Alla skulle sova.. =)  Nåja, lite sömniga bilder, men bilder iallafall!
Valprumsbilder kommer också idag, liksom pappa Sisqos första titt på valparna..=)
Sisqo tyckte så mycket om dem att han lade sig mitt i valprummet o ville kela. Vilka små ynkliga pip de andra vuxna hundarna får fram när de ser valpar.. Jösses..=) 

Ella letar efter valp att tvätta. Ella älskar att tvätta valpar! Skorpan piper som om hon äntligen hittat sina bebisar. Sisqo blev dödskär, vilka små prylar.. Nova var ute denna första titt, säkerligen hade hon inte accepterat den ännu..=) Även om Sisqo tycks vara hennes kompis ute så är han säkerligen inte det i valplådan.
Bilderna finns under valpbilder..

2006-11-18
Nu har vi äntligen möblerat om och gjort en barnkammare (bilder kommer) för valpar!
Än tultar de inte runt så mycket, men om en vecka kommer den inte räcka på långa vägar..=)

Den ligger dörr i dörr med kontoret, så man har full uppsikt och blir skapligt distraherad om man försöker jobba. Som vanligt alltså. Valpar är alltid roligare..=) Och en bra ursäkt.. hehe..  Återstår vägning innan kvällen är slut...
Vikter o bilder kommer på söndag.

2006-11-17 (21.13)
Novas matte, lillmatte o husse har varit här o hälsat på idag. Och Kenneth har varit valp o barnvakt så jag har passat på att få åka hemifrån o handla (En fredag eftermiddag, hur dum får man vara..? bara trängsel, inte ett dugg roligt..=) Och jag har fortfarande inte burit in allt från bilen. Hundmat och hundmat och hundmat.
En bal hushållspapper... nåja, matkassarna fick jag in iaf.
Imorgon ska vi bygga ut! Jaa, valplådan alltså.
Nu ska det bli plats för liv och rörelse för kottarna!!

Jo, vi har alla valpar reserverade, men vill du väldigt gärna ha ett eget lejon (vem vill inte det?) så har Bölelejonet valpar och Göthbergs har valpar. Så ingen behöver bli utan..=) 

Nu ska vi har vår första TV kväll på länge ( -i väntan på att Micke o Helena lägger ut alla valpbilder de tog..=) Valparna sover, Nova sover, Robin sover..  Bara Kenneth och jag är vakna.. åtminstonde 20 min till.
Och imorgon kommer det upp nya valpbilder igen. Natti natti

2006-11-16
Då är namnen Dungeon Keeper, Lenas val och Medal of Honor, Jessica och Tommys val också reserverade! Maria bestämde sig för Counter Strike och då fick familjen Åkesson World of Warcraft - ett mäktigt namn! ska det lilla knytet leva upp till det måntro..?  =)

2006-11-15
Och familjen Malin/Anton valde namnet Need for Speed.. =)
Nu väntar vi med spänning på nästa..!!

2006-11-14
Stamtavlorna har kommit! Härligt, hinner jag så ska jag hämta dem redan idag! Inte för att det är bråttom, men det är en speciell känsla att få hålla i dem och bläddra..  Och lägga dem i plastfacken och..jaa, ni vet.. =)

Nu har vi fått förfrågningar från Tyskland, Frankrike och tom. Japan!!
Men lugn alla valpköpare..=) Vi har reserverat valpar till er och vi tror det blir jättebra så. Så om ingen ångrar sig så kommer alla valpisar att stanna i Sverige!

2006-11-13
Tidningar! Jag lovar, ingen besökare kommer in utan minst en kasse med dagstidningar.. =) ta gärna med grannens tidningar också när ni kommer..!!

Den stora avmaskningsdagen är kommen! Alla ska avmaskas. Tyvärr är det alldeles för kladdigt för att dokumentera med kamera.. hehe..
Puh, det är bar att sätta igång...
(30 min senare)
Och fina och väluppfostrade som valpisarna är så var det en enkel match.
En klick på fingret och in i munnen bara.
Novas maskmedel gömdes mellan två skinkbitar... =)

Namnen Final Fantasy och Everquest reserverats för sina familjer!
Final Fantasy stannar hos oss och Marie-Louise och Roger valde Everquest.

2006-11-11
Valparnas egna sidor är uppdaterade. Alla valpar har passerat 1 kg!!
Ljusblå kille har öppnat ögonen idag. en liiten liten springa, men ändå..=)
Och röd!!

2006-11-10
Alla valpköpare har fått ett mail häromdagen. Har du inte fått något så hör av dig.
Tyvärr blev det fel avsändare och ni kanske inte läst eller så kan det ha hamnat bland skräppost.

Och nu väntar vi på små söta ögon... Det går nästan inte en minut förräns man är där o kikar ifall de har öppnat ögonen, bara lite, lite...
Att det ska vara så lång väntan..=)

2006-11-05

em
Nu är namnen klara!
Hanar:
Need for speed, Dungeon Keeper, World of Warcraft, Counter Strike
Tikar:
Final fantasy, Call of Duty, Medal of Honor, Rainbow Six, Everquest

fm
namn..  ja, nu har vi snart bestämt vilka som ska heta vad.
Eller åtminstonde vilka som är tjejjer o killar.. Japp, ni kommer att få veta någon gång under dagen =)

2006-11-04
NU har vi börjat med valprnas egna sidor. Än finns bara foto men det kommer mer vartefter vi väger , fotgraferar och dokumenterar.. =)2006-11-02

Valparna föddes den 30 oktober 2006 (namnen finns längre ner på sidan)

Nr. 1   Röd hane      480 g, föddes 03.38
Nr. 2   Vit hane       460 g, föddes 04.35
Nr. 3   Rödgul tik      460 g, föddes 05.36
Nr. 4   rödvit tik      425 g, föddes 05.58
Nr. 5   rödgrå tik     430 g, föddes 08.34
Nr. 6   rödlila tik      450 g, föddes 09.34
Nr. 7   gul hane       390 g, föddes på BB 17.30
Nr. 8   lj.blå hane    360 g, föddes på BB 17.30
Nr. 9   rödsvart tik   390 g, föddes på BB 17.30

Dag 0
Dag 1
Dag 3
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag
röd
480
580
675
840
875
1025
vit
460
580
650
750
775
960
r/gul
460
560
700
775
820
940
r/vit
425
470
570
625
775
840
r/grå
430
530
650
870
910
1000
r/lila
450
570
660
850
950
1095
gul
390
415
550
665
775
900
lj.blå
360
410
540
720
850
1000
r/svart
390
410
520
720
800
930

 


Flera bilder under ny länk till vänster, "valpbilder"

2006-11-04


2006-10-31
De med rött är tikar.
Vikter och födelsedata kommer imorgon.

21,55


Knickerbockers Need for Speed
Knickerbockers Final Fantasy
Knickerbockers Call of Duty
Knickerbockers Dungeon Keeper
Knickerbockers World of Warcraft
Knickerbockers Medal of Honor
Knickerbockers Rainbow Six
Knickerbockers Everquest
Knickerbockers Counter Strike

Men vem som heter vad får bli en hemlis ända till valparna flyttar till sina nya hem..=)  Lite spännande måste det ju få vara.


17,50

Och valparna ska heta... 
Sista diskussionen pågår och vi uppdaterar så snart vi är överens om namnen.. =)

13,00
Hemma efter BB (direkt efter hemkomsten från Valla igår)

När jag blir stor ska jag bli en bamse till lejon.. säger mamma..

2006-10-30

Skrivet kl: 22.50
Knodden sover, Nova sover, några valpar sover, husse & pappa kenneth sover..
Så jag orkar inte vara ambitiös o uppdatera mera ikväll.
Nu går jag också o sover - åtminstonde med ett öga i taget...
Tack för alla hälsningar, grattisar i gästboken och grattismail. Jättekul med sånt stöd.  Natti Natti - ZZZzZZZzzzzZZZzzzzzz


Skrivet kl: 20.00
Och sen blev det lång paus..  Lite väl lång? Nova var kolugn, ingen temp, allt såg helt lysande ut.. Men, en liten magkänsla sa att det skulle vara fler...
Efter en stund såg jag grönt fostervatten och vi lastade in Nova och valpar och åkte till Valla Djurklinik. I Valla togs en röntgen där det syntes 6 små valpar till. Och det var för många för Nova att föda så beslut togs om kejsarsnitt. En liten valpis var död och hade stoppat upp förloppet, två andra klarade sig inte heller, de var på väg ut de också. Men tre som snällt låg kvar där de skulle klarade sig iallafall.

Nova var så duktig! Yr i bollen och på ett helt främmande ställe låg hon med dropp och matade sina valpisar. Så jättemycket mamma ändå, fast hon var nyopererad =)

Väl hemma somnade Nova nästan direkt, valparna fick en puff åt mig till, precis som om hon tyckte att vi gott kunde hjälpa till lite nu..  Så vi låter de nya snutta lite så Nova får vila. Gamla gänget får vila i valplådan sålänge. Puh.. 

10,23
Läget i valplådan just nu...

06.10
Nu har det kommit 2 tikar också... 460 och 425 g..
Mer utförliga tider, vikter och färger på valparna kommer senare.

03.38
Nu kom första valpen, en hane på 480g, ca 1 timme senare kom ytterligare en kille på 460g. Fortsättning följer.2006-10-29  
kl: 08.15
Efter en förhållandevis lugn natt (lite krafs och förvärkar) ligger Nova nu och sover, hon måste vara trött efter att ha hållt Pirre vaken större delen av natten. Nu när Robin är vaken och tar ansvaret för att Pirre inte somnar kan Nova koppla av =).
/kenneth..

kl: 15.25
Japp. Vi väntar fortfarande. Nova är så lugn o fin. Vill ut o kissa lite oftare än vanligt. Tempen ligger kvar på stadiga 37,5 och det kan den ju göra ett tag. Valparna sparkar o leker i magen och vi väntar.. och väntar. Och väntar..   Nu finns alla bekvämligheter i valprummet, som barnsäng, tv, dator, telefon. Hmm.. jag har glömt kaffebryggaren! Nåja, nåt ska väl Kenneth göra också. Hämta nybryggt kaffe tex. Nova har intagit "frambenen-rakt-fram-posen" Kanske dags snart ändå..
/Pirre

2006-10-28   kl:21.00
Nova har kopplat av i flera timmar, ätit o varit ute o kissat. Just för tillfället ligger hon och sover mycket avslappnat och lugnt i vardagsrummet. Så fortsättning följer antagligen när veterinärstationerna går över till taxa 4... =)

Temp
Datum___Morgon__Kväll____

25/10     38,04     38,11  
26/10     38,01     38,16
27/10     38,06     38,06

Nu sjunker tempen..

Lördag      fm      12.30    13.00 
28/10     37,39    37,27    37.29..  sen gick den inte ner mer...


Nova på eftermiddagen..  enorm!!!
 

2006-10-27
Nova strosar omkring, tung och tjock. Golvet är täck med halkskydd (hala golv) till Novas stora förtret, för det vanliga golvet är kallare... Sisqo mat är godare än den egna maten. Och högdräktig tik som hon är så givetvis blir hon bortskämd med den maten.. också..  Nova  är glad och gillar sällskap, hon vankar fram och ska bli klappad och är nyfiken så fort vi gör något. Nova vill ut och kissa heeela tiden.. Nåja, det känns som det iaf.

Mera handukar är införskaffade och garn till valpmärkning. Allt finns på plats och vi börjar känna oss klara för valpning. Nåja, det är säkert någon dag kvar...

 

2006-10-24
En liten knubbis... Nova sover och vilar mest.
Hon gillar den blivande valplådan som tur är.


    

2006-10-02
Nu har Nova varit hos veterinären och gjort ultraljud.
Nova är konstaterat dräktig.  5 små valpar kunde skådas, men uppskattningsvis så är det 9-10 st (nej, det är ingen säker prognos, men det är fler än 5..=)

Valparna beräknas födas månadskiftet oktober/november. Är du intresserad av en valp så kontakta oss. De första 3 veckorna får valparna och mamman vara i fred utan besök, men sedan får du även komma och besöka mamma Nova och valparna om du är inresserad av att låta ett litet lejon bo hos dig! Läs mer om att köpa valpNova är syster till Skorpan och påminner mycket om henne. Nu när det är tänkt att Skorpan ska ägna sig åt utställningsringen lite är vi jätteglada över att få låna Nova till vår kennel. Nova ägs av Mikael och Helena Nylin i Skänninge.

Nylins Leonbergersida (med många fina bilder på Nova) 

PEDIGREE: NOVA   |  SISQO  |   PUPPIES  (pdf)

Rigtig Hundemad  MUSCH   Society for the Promotion of Applied Research in Canine Science   VGWBälte Hundiabutiken.se  

LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER LEONBERGER


spampoison